dimarts, 30 de juliol del 2013

Música de poetes


Clica sobre la imatge per accedir a la pàgina.

Música de poetes és un espai virtual per a la música i la literatura que us convida a conèixer les cançons que músics catalans han fet amb els nostres millors poetes, algunes de les quals, hores d'ara, són difícils de trobar al mercat. A més de les cançons, hi trobareu també una sèrie de continguts complementaris sobre recursos poètics, que pot ser d'utilitat tant per al públic en general com per treballar des de diferents àmbits disciplinaris (música i llengua catalana especialment). L'espai s'actualitza periòdicament : visiteu-lo i gaudiu de les cançons i dels poemes! 

2 comentaris:

Núria ha dit...

Interessant, útil... Però on són els poetes joves? Per exemple el "Pare meu" de la poetessa Maria Cabrera, que ha musicat Sílvia Pérez Cruz al disc "11 de novembre", o el poema "Jonàs", de la mateixa autora, també musicat en un treball promogut per Lluís Llach, entre d'altres, i publicat per l'ARA, on diversos músics joves posen ritme i veu a les paraules de poetes joves i no tan joves.

JORDI ha dit...

Tens raó, Núria.

Posats a fer, jo hi trobo a faltar les versions corals d'un munt de poèmes dels que hi ha aquí. Harmonitzacions de Manuel Oltra, Josep Vila i Casañas i un munt de compositors més. Ah! I les versions per a cant i piano de Toldrà, Morera...

Suposo que ja aniran ampliant i en el cas de la part clàssica animo als creadors de la web a posar-se al dia.

Pot ser molt enriquidor la comparació entre diferents versions i diferents estils.

Tant de bo pugui llegir això... Els puc ajudar, si ho volen.