dilluns, 30 de novembre del 2009

Simfonia núm 8 de Mahler - "Simfonia dels Mil"

Gustav Mahler va utilitzar la veu (solistes i/o cor) en alguns moviments de les seves simfonies. La seva Vuietena Simfonia, però, és vocal de cap a cap. Consta de dos moviments i utilitza textos tan diferents com són el Veni Creator Spiritu (invocació de l'Esperit Sant, en llatí) en el primer moviment i l'escena final del Segon Faust de Goethe (en alemany) en el segon moviment. Faust és un personatge de ficció que hauria venut la seva ànima al dimoni.
L'empresari muniquès Emil Gutmann és qui va posar el sobrenom d'aquesta simfonia: "Simfonia dels Mil". Segurament  degut a la gran quantitat de músics que es necessiten per interpretar l'obra: dues sopranos, dues contralts, tenor, baríton, baix, cor d'infants, doble cor mixt i gran orquestra.
Us proposo escoltar i veure el final de la Simfonia número 8 de Gustav Mahler en una posada en escena que impressiona tant com la música d'aquesta gran obra. Dirigeix Simon Rattle.



Si voleu sentir-la tota, la trobareu a l'Spotify clicant aquí. Si encara no teniu compte el podeu aconseguir a l'enllaç que hi ha en el missatge anterior.



1 comentari:

JORDI ha dit...

Quina llàstima que la imatge i el so no estiguin ben sincronitzats.