dimarts, 18 de març del 2014

TOSCA: "Vissi d'arte"

A continuació podreu veure i sentir l'ària "Vissi d'arte" del segon acte de l'òpera Tosca de Giaccomo Puccini interpretada magistralment per la soprano lírica spinto estatunidenca Sondra Radvanovsky.

Situem-nos una mica en l'acció del segon acte d'aquesta òpera. Mario Cavaradossi, pintor amant de Tosca (una cantant), és empresonat pel dèspote i malcarat Scarpia (cap de la policia) ara no bé el cas el perquè. En tot cas el triangle amorós està servit. Tosca demana a Scarpia quin és el preu de la llibertat de Mario. Scarpia li confessa la passió que sent per ella i lascivament li demana el seu cos, la seua virtut, i ella mateixa, per a posar en llibertat a Mario. Tosca intenta fugir però Sarpia l'agafa i intenta forçar-la. Durant la baralla se senten tabals – Scarpia indica que són els tabals que anuncien l'execució de Cavaradossi. Tosca finalment, vençuda, pregunta a Déu la raó de tanta crueltat envers ella (Vissi d'arte, vissi d'amore – "He viscut de l'art, he viscut de l'amor".


Director musical/Director musical/Music director: Paolo Carignani
Director d'escena/Director de escena/Stage director: Paco Azorín
Coproducció/Coproducción/Coproduction: Gran Teatre del Liceu / Teatro de la Maestranza (Sevilla)
Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu


I què passa a continuació? Doncs que... que... no us perdeu el desenllaç. És una òpera molt maca de veure. Sempre us queda la viquipèdia per llegir l'argument de l'òpera.