divendres, 21 de març de 2014

Concert per a dos violins (BWV 1043)

Un dia com avui, 21 de març, però de l'any 1685, va néixer el mestre Johann Sebastian Bach. Desde fa molts anys que aquest dia li faig (i em faig, avui faig 40anys) un homenatge molt personal escoltant la seva música durant una estona. Desde l'any 2011 comparteixo aquest moment amb tots vosaltres a través d'aquest blog.

Enguany m'ha vingut de gust escoltar el 2n moviment: Largo ma non tanto del Concert per a dos violins (BWV 1043), en re menor, del mestre de Leipzig. 

Aquest concert és sens dubte un dels més complexos, fascinants i bells de tots els concerts de l'època barroca. En aquest expressiu Largo ma non tanto l'orquestra es limita a acompanyar amb acords mentre tot el protagonisme es centra en l'exquisit, plàcit, bonhomiós, amable... diàleg dels dos violins solistes.

Després de remenar una estona, em quedo amb la interpretació en viu que en fan el conjunt Voices of music desde St. Mark's, San Francisco, amb Carla Moore i Cynthia Miller Freivogel, violins barrocs solistes; Katherine Kyme i Lisa Grodin, violins barrocs, David Daniel Bowes, viola barroca; Tanya Tomkins, cello baix continu; Farley Pearce, violó, Katherine Heater, orgue barroc i David Tayler, arxillaüt.


Clica aquí per veure la partitura (pàgina 9) extreta de IMSLP.