diumenge, 5 de juny del 2011

Cantique de Jean Racine de Gabriel Fauré

Gabriel Fauré és des de fa molts anys un dels compositors predilectes. Malauradament ja fa uns anys que el tinc abandonat, pobre.
Sense cap mena de dubte, us recomano que escolteu el seu Requiem, op.48. Una perla que he tingut la oportunitat de cantar moltes vegades amb cor i fins i tot de baríton solista. També aprofito per recomanar les seves cançons per a veu i piano; ja tindré temps de proposar-vos-en alguna més endavant.
Avui us proposo una obra que segurament molts dels que canteu en corals, ja heu gaudit cantant-la. Es tracta de la Cantique de Jean Racine, op. 11. Fauré la va escriure entre els anys 1864 i 1865 quan només tenia dinou anys i va merèixer el primer premi quan es va graduar a l'École Niedermeyer. La primera versió és per a cor mixte i piano o orgue. La versió que he penjat a sota és per a cor i orquestra (segurament escrita pel mateix Fauré uns anys més tard). La interpretació és excel·lent tant per part del cor com de l'orquestra. Quina llàstima que no he pogut saber els intèrprets. No l'havia sentit mai tan ben cantada!!!
En aquest enllaç hi trobareu la partitura i la traducció en diferents idiomes.