diumenge, 10 de novembre de 2013

V-E-U-S - Cor Infantil Amics de la Unió

El Cor Infantil Amics de la Unió, presentat per Catalunya Música per participar al concurs de cors amateurs “Let the Peoples Sing” que organitza la Unió Europea de Radiodifusió (UER), ha estat el guanyador de la final del certamen i ha aconseguit el primer premi de la categoria cors infantils i joves (destinada a formacions corals on els seus cantaires no superin els 19 anys) i el premi absolut del certamen, la Silver Rose Bowl, que el converteix en la millor formació coral amateur d’Europa. La final del concurs “Let the People Sing” es va celebrar el passat 13 d’octubre de 2013 a Luxemburg i va ser transmesa en directe per Catalunya Música, la Temporada Euroràdio i també per streaming de vídeo gràcies a la Ràdio de Luxemburg. La transmissió de Catalunya Música es pot recuperar a www.catmusica.cat. El concurs coral ”Let the Peoples Sing” és un certamen enfocat a cors amateurs, que presenten els seus enregistraments radiofònics a través de les emissores membres de la Unió Europea de Radiodifusió. Enguany s’hi han presentat un total de 22 formacions corals a les tres categories del certamen (cors infantils i joves, cors adults i cors que interpreten un estil musical particular, com gospel, jazz o música tradicional) i que han estat proposades per emissores de ràdio d’arreu del món. Catalunya Música (membre de la UER des del març del 2009) va presentar com a candidat, dins la categoria cors infantils i joves, el Cor Infantil Amics de la Unió. La formació granollerina que dirigeix Josep Vila i Jover va ser escollida pels membres del jurat internacional per passar a la final del concurs, juntament amb dos cors finalistes més (provinents d’Anglaterra i Luxemburg) en la seva categoria.
A la final, el cor va interpretar dues obres: “Ave Generosa” del compositor noruec Ola Gjeilo i “Hoquetus” del granollerí Joan Vidal.
MOLTES FELICITATS!!!!!


V-E-U-S! és un concert que no només es veu i s'escolta sinó que es toca, es respira i es viu. Un concert sinestèsic on música i teatre s'uneixen en una posada en escena única gràcies a la qual, l'espectador se sentirà dins de la música, com si fos un membre més del cor. Deixeu-vos seduir per V-E-U-S!


Programa

On suuri su rantas autius (És la gran solitud de la teva costa)
Cançó tradicional Finesa, Arranjament musical:Matti Hyokki

Let it shine (Deixa que brilli)
Negre espiritual, arr. Kari Ala-Pöllänen

Sakura (Flor de Cirerer)
Cançó tradicional japonesa, arr. Klaus Kühling

Hotaru Koi (Oh Cuca de llum)
Cançó tradicional japonesa, arr. Rö Ogura

Szello zug (El vent bufa)
Cançó tradicional d'hungria, arr. Lajos Bardos

In this heart (En aquest cor)
Sinead O'Connor

Body percussion
Àlex Saborit

O lux beatisima (Oh llum beneïda)
Kentaro Sato

Hoquetus
Joan Vidal

4'33'' (fragments)
John Cage

Geographical fugue (Fuga Geogràfica)
Ernst Toch

Song of hope (Cançó d'esperança)
Susanna Lindmark

Bae, bae lille lam (Divertiment sobre una fuga de Bach)
Nils Henrik Asheim